Pokolba vele: 6,7 milliárdot kapott a HELL a magyar adófizetők zsebéből

Pokolba vele: 6,7 milliárdot kapott a HELL a magyar adófizetők zsebéből

Mondhatnánk, hogy az államtól, mert így van elkönyvelve. Csak ugye tudjuk, hogy Orbánék valójában a mi pénzünkkel játszadoznak.

Igencsak gyümölcsöző a hazai Hell Energy csoport: tavaly jó évet zártak, idén pedig még a koronavírus okozta válsághelyzet sem ütött lyukat rajtuk. 

Beszéljenek a számok: a szikszói energia- és üdítőitalgyártól cég árbevétele 2018-ban 51,4 milliárd forint volt, ami 2019-re 55,9 milliárd forintra emelkedett. A korrigált adózott profit pedig ugyan az előző évi 6 milliárdhoz képest csökkent, de így is megvolt 5,3 milliárd forint.

Tavaly decemberben 28,5 milliárd forintnyi tőkét gyűjtöttek be a pénzpiacról.

A Magyar Nemzeti Bank által életre hívott Növekedési Kötvényprogram keretében. Ebből a horriblis összegből az idei beruházásaikat fedezték, valamint kiváltották a drágább bankhiteleiket is. 

Az elmúlt év végén a cég jelentős, 10,9 milliárd forintos pénzeszközökkel rendelkezett a kötvénykibocsátás után, így a válság előtt a cég pénzügyileg a kedvező helyzetben volt. A válság sem rendítette meg a céget, ugyan létszámstopot hirdettek és igénybe vették a vállalkozásokra vonatkozó hiteltörlesztési moratóriumot is, de a termelés nem csökkent – derül ki az idén kötelezően elkészítendő Covid-helyzetértékelésből - írja a Népszava.

Az érdekes rész még csak most jön. 

A konszolidált beszámolóból ugyanis az is kiderült, hogy a közismert cég az elmúlt években összesen 10,44 milliárd forintnyi uniós, illetve állami támogatást kapott.

6,7 milliárdot állami költségvetésből, azaz közvetlenül a zsebünkből, további 3,74 milliárdot pedig EU-s forrásból, amit lehetett volna másra is költeni. Mindeközben nyakunkon a koronavírus-válság és legalább 170 ezer munkanélküli nem kap semmit az államtól.

 

A Népszava hozzátette, az EKD támogatásokat a külgazdasági tárca kezeli, innen összesen 6,2 milliárd forint érkezett, míg Pénzügyminisztérium a Nagyvállalati Támogatási programja keretében további 500 millió forintot kapott a cég a kormánytól, azaz az adófizetőktől. Lassan már kenyérre sem futja, hiszen azt a keveset is elveszik, amit nagy nehezen összekaparunk.

A Vámpírkormány az elmúlt években elég feltűnően igyekszik támogatni azokat a vállalatokat, amelyek jelentősebb exportbevételt termelnek.

Emiatt tök logikus, hogy a Hell Csoportot is a szárnyai alá vette, mivel a tavalyi 55,9 milliárdos forintos nettó árbevételéből 26,7 milliárd külföldről érkezett. Ennek ellenére 2019-ben nem igazán sikerült növelni az exportbevételeket.

Orbán és a pereputtya csak egy dolgot néz: mivel tudnak ők jól járni, mivel tudnak minél több bőrt lehúzni a magyar adófizetőkről. Jól játszák a játékot, semmi kétség, csak közben megkopasztják a hazai polgárokat. De sebaj, szívesen adakozunk mi az energiaitalgyártó cégnek, úgyis olyan roppant egészséges!

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.

  • 2020.10.20

Karácsony jobban kezeli a válságot, mint Orbán

A budapesti védekezés sikere elsősorban a budapestieknek köszönhető, akiknek többsége betartja az intézkedéseket és vigyáz saját és mások egészségére - írta Karácsony Gergely főpolgármester.