Havi átlag 3,7 millió a bér a Ráhel barátnője vezette állami divatcégnél

Havi átlag 3,7 millió a bér a Ráhel barátnője vezette állami divatcégnél

Megéri az állami divatcégnek melózni, mert a vezetők átlagosan 2,6 milliót keresnek, de busásak a tanácsadói és szakértői díjak is. Félmilliárd ment el bérjellegű kifizetésekre.

Az Orbán Ráhel barátnője, Bata-Jakab Zsófia által vezetett, állami milliárdokkal megtámogatott divatcég 2019-es mérlege szerint bérjárulékokkal együtt 445 milliót költöttek el bérköltségekre a tavaly statisztikai átlagban 10 munkavállalóval dolgozó ügynökségnél - írta a Népszava.

Vagyis egy dolgozó átlag 44,5 milliót keresett tavaly, ami havonta durván 3,7 milliós fizetést jelent.

A közölt adatok szerint:

  • míg 2018-ban még havi átlag 1,4 millió ment vezetői bérekre, addig tavaly már 2,6 millió
  • 146 millió forintot fizettek ki tanácsadásért,
  • illetve 73 milliót szakértői díjakra
  • rendezvények szervezésére 972 millió forint ment el,
  • 1,8 milliárd működési és 26 milliós beruházási támogatást kaptak az államtól.
Valószínűleg a koronavírus-világjárvány sem viseli meg az ügynökséget túlzottan, hiszen idén augusztusban már 2,8 milliárdos támogatást kaptak a kormánytól.

A cikkben emlékeztetnek: a vállalkozást 2018-ban alapította a Rogán Antal felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség azok után, hogy piaci hírek szerint a turizmus után a dizájn és divat is felkeltette a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek érdeklődését. A cég élére Ráhel egyik barátja, Bata-Jakab Zsófia került.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.

  • 2020.10.20

Karácsony jobban kezeli a válságot, mint Orbán

A budapesti védekezés sikere elsősorban a budapestieknek köszönhető, akiknek többsége betartja az intézkedéseket és vigyáz saját és mások egészségére - írta Karácsony Gergely főpolgármester.