Menczer: Szijjártó nem rúgott ki elég embert, ha kiszivároghatnak információk

Menczer: Szijjártó nem rúgott ki elég embert, ha kiszivároghatnak információk

Menczer Tamás, külügyi államtitkár beismerte, hogy figyelik az újságírókat és befenyítette a külügyminisztérium dolgozóit az ATV műsorában.

Menczer Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt. A műsor végén szóba került, hogy a Telex információi szerint a külügyminisztérium figyeli a külföldre utazó újságírókat. 
Menczer Tamás tájékoztatásért felelős államtitkár szomorúnak tűnt, amiért Szijjártó Péter, luxusminiszter nem rúgott még ki elég embert a külügyminisztériumból. Jól láthatóan felháborodott azon, hogy vannak olyan dolgozók a minisztériumban, akik ilyen információkat ki mernek szivárogtatni.
Ez egy kiszivárgott dokumentum. Ez maga egy érdekes dolog. Úgy tűnik, a külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert, még mindig szivárognak dokumentumok - mondta Menczer.

A műsorvezető, Rónai Egon azt kérdezte, hogy ez most egy burkolt fenyegetés volt-e a dolgozók számára, hogy mindenki ki lesz e rúgva, aki ki meri nyitni a száját - írja a 24.hu.

Menczer elismerte, hogy figyelik az újságírókat

Az államtitkár azt mondta "mi nem listázunk újságírókat. Se ilyen szándékunk, se tudásunk sincs hozzá". De érdekes módon utána arról kezdett beszélni, hogy tényleg gyűjteni kezdtek adatokat az újságírók uniós látogatásairól. Menczerék ugyanis azt látták, hogy „a Soros-szervezetekhez” köthető, érzékenyítő kurzusokat tartanak újságíróknak. „És itt együttműködő partnerként vannak feltüntetve különböző budapesti nagykövetségek is.”
Nekem az a feladatom a Külügyminisztériumban, hogy politikai ügyekkel foglalkozzak. És ezt egy politikai ügynek tekintem, hogy Soros György finanszíroz médiakurzusokat baloldali újságíróknak - mondta az államtitkár.
Menczerék politikai támadásnak tekintik, hogy az újságírók különböző kurzusokon vesznek részt. Vajon mitől félnek ennyire a Külügyminisztériumban? Nem akarják, hogy Szijjártó "Luxus" Péter magánrepülőzéseiről, luxusjachtozásairól és más simliskedésekről információkat kaphassunk. Akkor sem, ha ez a mi pénzünkből van finanszírozva. 

(Nyitófotó: MTI)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.

  • 2020.10.20

Karácsony jobban kezeli a válságot, mint Orbán

A budapesti védekezés sikere elsősorban a budapestieknek köszönhető, akiknek többsége betartja az intézkedéseket és vigyáz saját és mások egészségére - írta Karácsony Gergely főpolgármester.