Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

Csütörtökön kora délután példátlan méretű és erősségű túlterheléses (DDOS) kibertámadást észlelt a Magyar Telekom. A hackerek több hullámban, külföldi szervereken keresztül próbáltak betörni, elsősorban Oroszország, Kína és Vietnám irányából.

Fő céljuk a magyar pénzügyi intézetekhez való hozzáférés volt, azonban a Magyar Telekom dolgozói ezt több órás munkával sikeresen megakadályozták. - értesült a hvg.hu
A hackerek támadása példátlan erősségű volt. A Telekom szerint a tízszerese volt az olyan eddigi, hasonló módszerekkel elkövetett próbálkozásoknak, méretében és lebonyolításában is. Bár rendszereiket napi szinten érik kisebb-nagyobb feltörési kísérletek, ez volt minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozata.

Csütörtök délután 5 órára már sikeresen helyre tudták állítani a rendszereket, és a megértését kérik azoknak, akiknek ebben az időszakban akadozott az internet szolgáltatása.

Úgy tűnik a keleti barátainktól felvett hihetetlen mennyiségű hiteleink nem akadályozzák meg azt, hogy Moszkvából vagy Pekingből támadások érkezzenek a magyar bankok ellen.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.

  • 2020.10.20

Karácsony jobban kezeli a válságot, mint Orbán

A budapesti védekezés sikere elsősorban a budapestieknek köszönhető, akiknek többsége betartja az intézkedéseket és vigyáz saját és mások egészségére - írta Karácsony Gergely főpolgármester.