Ujhelyi: Mit bénázott már megint a vámpírkormány?

Ujhelyi: Mit bénázott már megint a vámpírkormány?

A MSZP-s képviselő nem érti, hogy tudták ez a lehetőséget is elbénázni a fideszes csicskák. Milliárdokat bukhatott az ország miattuk.

Ujhelyi István, az MSZP képviselője szerint a kormány olyan euró-milliárdokat bukott el, amiért csak ki kellett volna tartsa a kezét.

Az EU ugyanis létrehozott egy közös alapot, SURE-alap néven, amelyből a közös kassza segítségével tudták segíteni az EU-s országok a saját munkavállalóikat a járvány ideje alatt.

A képviselő követelte, hogy a kormány csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez, ahol szinte ingyen pénzt osztottak. A lehetőség egyébként a vállalkozók számára is nyitott lenne, nem csak azoknak, akik foglalkoztatotti jogviszonyban vannak. 

15 EU-s ország összesen 81 milliárd eurónál is több pénz kapott.
Csak a csehek 2 milliárdot, azaz 700 milliárd forintot kaptak ebből a programból! A görögök 2,7 milliárdot, a románok 4 milliárdot (durván 1400 milliárd forint), és a lengyelek 11,2 milliárd eurót kaptak - ez durván 4.018.618.268.000 forint.

Ennyi pénzből a kormány több százezer embert tudott volna megmenteni, mégsem tette.

A képviselő megkérdezte a Pénzügyminisztériumot, akik szerint adtunk be mi is pályázatot, de még "nem bírálták el azt". A képviselő azonban utánament a dolognak és kiderült: a magyar pályázat nem felelt meg a követelményeknek!

Minden más országnak sikerült rendesen pályáznia, nekünk nem. Itt valamit nagyon elbénázott a kormány. De nagyon.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.

  • 2020.10.20

Karácsony jobban kezeli a válságot, mint Orbán

A budapesti védekezés sikere elsősorban a budapestieknek köszönhető, akiknek többsége betartja az intézkedéseket és vigyáz saját és mások egészségére - írta Karácsony Gergely főpolgármester.